Menu

İmparator Penguenlerin Hayatı

Penguenler ailesinin en gelişmiş ve büyük boyluları olan imparatorlar tüyleri ile kendilerini belli ederler. Boyları 1.30 metreye kadar çıkıp 60 kg ağırlığa ulaşabilirler. Gövdesi yuvarlağımsı olduğundan dolayı üzerlerine kayabilirler. Avlanma konusunda düşmanlar tarafından zor fark edilerek tehlikeden korunmuş olurlar. İmparator penguenler yaşamlarını Antarktika ve Güney Kutbunda devam ettirir. Ortalama 300.000 kadar imparator penguen olduğu düşünülmektedir.

Penguenler beslenmelerinde denizde avcılık yaparak karşılarlar. Deniz onlar için besin kaynağı olarak görülür. Genelde avladıkları balıklar mürekkep balıkları ve kril adındaki planktonik canlılardır. Grup halinde avlanmak onlar için savunma hattı oluşturmak demektir. Dışarıdan gelecek olan tehditlere karşı birbirlerini kollayıp haber verebilirler. Hızlı hareketleri sayesinde gagalarını kullanarak balıkları hızlı şekilde avlayabilirler.

Yumurtlama ile çoğalan canlılar sınıfındalar. Kuluçka dönemi olup her bir yumurtlama döneminde 2-3 yumurta bırakabilirler. Erkek ve dişi imparator penguen sırayla kuluçka üzerinde yumurtalarına sahip çıkarlar. Yavrularını bacaklarının arasında tutarak soğuktan etkilenmelerini önlerler. Kuluçka döneminde olan dişi penguen, erkek penguenin avlanmadan dönerek yiyecek getirmesini bekler. Getirmesi ile birlikte erkek kuluçkaya geçer bu sefer dişi penguen avlanmaya gider. Yavru doğduktan sonra hızlı şekilde kuluçka döneminin değişme zamanı artmaktadır. Bu zaman içersinde yumurtalar çatlayabilir yavrular ölebilir bunlara dikkat etmeleri gerekir. Yavrular belirli bir büyüklüğe ulaşınca imparator penguenler onları yalnız bırakarak orayı terk ederler.



Yorum Ekleme

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.