Genel Kültür

Genetik Hastalıkların Teşhis ve Tedavisinde Bilimsel ve Teknolojik Gelişmelerin Etkisi

Genetik Hastalıkların Teşhisinde Teknolojik Araştırmalar, Genetik Hastalıkların Tedavisinde Bilimin Etkisi

Genetik hastalıklar insanların sahip olduğu genlerden itibaren devam ederek yeni nesillere aktarılması ile devam ediyor. Ülkemizde bu tür hastalıkların tanısı ve tedavisi için önemli çalışmalar başlatılıp sorunların çözülmesine yönelik bilgilendirmeler yapılıyor. Genetik hastalıklar babadan veya anneden çocuğa giderek hataları oluşturan genin yerine aynı işlevi oluşturacak genler üzerinde çalışmalar yaratılıyor. Akraba evliliği gibi sorunlarla ortaya çıkmaya devam ediyor.

Hastalıkları taşıyanların çocuklarına geçmesi durumunda kalıtsal hastalıklar adı veriliyor. Kişiden kişiye geçen özellikler kan grubu, göz rengi, parmaklar, renk körlülüğü gibi rahatsızlıklar hatalı genlerden kaynaklanıyor. Bugün ülkemizde 30 çocuğun 1i genetik hastalıkları taşımaktadır. Hasta çocukların hayatlarına normal bir şekilde devam edemediklerinden dolayı tedavi görmeleri gerekiyor.

Hamilelik dönemine doğru sorunların tanısı konularak bilinçli olunarak çocukları dünyaya getirip getirmemek istediklerini belirtiliyor. Aileler doktor kontrollerine devam ederek sorunların olup olmadıklarını öğrenebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu