Genel Kültür

Mevsimlere Göre Doğada Meydana Gelen Değişiklikler Nelerdir

Mevsimlerin değişmesi ile birlikte meydana değişiklikler gelir. Yıl boyunca toplam dört mevsimi yaşamaktayız kış, ilkbahar, yaz, sonbahar olarak devam etmektedir. Her biri farklı hava sıcaklıkları ve bitki örtüsünün oluşumunu sağlar.

Kış: Havaların en soğuk olduğu dönemlerden birisidir. Ağaçlar yapraklarını döker hayvanlar kış uykusuna yatar. Kar yağışları arttığı gibi yağmur yağma oranı yükselmektedir.

İlkbahar: Karların erimesine neden olup havaların bir miktar ısınmasını sağlar. Ağaçlar kendisine gelir zaman içersinde yeşermeye başlayacaktır. Kış uykusuna yatan hayvanlar nihayet uyanır. Canlılar üreme mevsimine geldiğinden dolayı çoğalırlar.

Yaz: Havaların en sıcak olduğu dönemlerden birisi olmaktadır. Ağaçlar meyvelerini verir su bulamayanlar ise kurumakla baş başa kalırlar. Nehirler göller su kaynakları yetersiz kaldığından dolayı kurumaya başlar. Yağmurların en az olduğu dönemlerden birisidir.

Sonbahar: Kış ve Yaz arasındaki mevsim olup sıcaklıklar düşmeye başlar. Ağaçlar yapraklarını dökerek kendisini kışa hazırlamaktadır. Yağmur yağışları az miktarda olsa başlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu