Genel Kültür

Yoksulluk Sorununun Nedenleri

Yoksulluk yaşamak için ihtiyacı olan gıda takviyesinin tamamını veya bir kısmını karşılamayan bireyleri kapsayan tanımdır. Yoksulluk seviyesini belirleyen en temel durum yiyecek, içecek, barınma ve giyim ihtiyaçlarının karşılanmaması. Bunları karşılamayan kişilerin olduğu bölüm yoksulluktur. Ülkelerin sunduğu iş imkanları ve ekonomilerine göre değişiklik gösterir.

Taşeron ve ucuz yabancı işçi çalıştırılmasından dolayı yerli işçi iş bulamamaktadır. Taşeron olarak işçi çalıştırılanların kâr oranlarının arttırması işsizlik oranını çoğaltıyor. Ekonomik olarak insanlara sunulan imkan az olduğundan dolayı açlık sınırında yaşamaya mahkum ediliyorlar. İnsanların sahip olduğu değerleri kaybetmesi sonucunda yaşamsal eksiklikler görmektedirler.

Politikacıların sadece dışarıdan gördüğü fakir insanlar konusunda düşünceleri olmuyor. Zengin insanların siyasette yer aldığından dolayı fakirlik konusunda kimsenin yorumu olmamaktadır.

Yolsuzluk oranlarının çok yüksek olması insanların yoksulluğa doğru sürüklenmesinin en temel sebebidir. Devletin kasasından çıkan para geriye koyulması için yapılan zamlar yoksulluğun artmasına neden olmaktadır.

Eğitimin yetersiz olması mezun olan öğrencilerin işsiz kalmasına sebep oluyor. Beyin göçünün gerçekleşmesi gelişmiş ülkelerin daha yüksek mevkilere ulaşarak ekonomilerini güçlendirmeleri anlamındadır.

Tasarruf yapılmayarak israf edilen ekmek gibi ürünler bütçelere zarar vermektedir. Birikim yapılarak yoksulluğun kısmen olarak önüne geçilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu